Danmark eksporterer mere og mere halalkød til den muslimske verden.

Af Dilan Secilmis & Deniz Berxwedan Serinci

Langt hovedparten af dansk fjerkræ bliver nu slagtet på islamisk vis, og snart kommer turen muligvis også til oksekødet, da landmændene forudser store eksportmuligheder i Mellemøsten, efter at dansk oksekød er begyndt at sælge flere steder i den muslimske verden.

– Hvis bare en brøkdel vil købe dansk oksekød, kommer det til at blive et vigtigt forretningsområde for de danske producenter, siger Henrik Bunkenborg, chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer, til Politiken.

Alene hos Danmarks to største slagtehuse bliver der hvert år halalslagtet omkring 38.000 kreaturer.

Men branchen regner med at der i fremtiden vil blive halalslagtet langt flere kalve og okser, da Saudi-Arabien og Tyrkiet i år har tilladt import af dansk oksekød.

Imam Khalil Jaffar Mushib fra Islamisk Kulturcenter, som er certificeringsmyndighed for alt halalkød i Danmark, tager imod de muslimske delegationer fra Mellemøsten.

– Jeg tror på en markant stigning i dansk halaleksport næste år. Det er til lande som Saudi-Arabien, Kuwait og Egypten, siger imamen til Politiken.

Halalslagtning er en rituel slagte metode, hvormed kødet bliver halal, altså tilladt at spise for muslimer. Dyret bliver vendt i retning mod Mekka og får herefter skåret pulsåren over, så blodet kan løbe ud. Samtidig siger slagteren Bismillah-i Rahman-i-Rahim, I Guds den nådige og barmhjertiges navn.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer