Danmark er blandt de lande, der kritiseres i Amnestys årsrapport, bl.a. for behandlingen af flygtninge.

Kilde: Euro News Agency & http://www.nyheder24syv.dk

Eksempelvis fik homoseksuelle asylansøgere fra Uganda afslag på asyl med beskeden om, at de blot kunne holde deres seksualitet skjult for omverdenen i deres eget land, lyder det i rapporten, som baserer sig på oplysninger fra 2012. 

Statsløse sagen 

Danmark har skrevet under på to FN-konventioner, der skal begrænse antallet af statsløse mennesker i verden. Alligevel har de danske myndigheder i mange år nægtet at give statsborgerskab til blandt andet 30 statsløse palæstinensere, der har søgt helt efter reglerne. 

Kritiseres for den manglende mulighed for at identificere betjente, som begår overgreb ved eksempelvis demonstrationer. 

Skamfuld undertrykkelse af udlændinge, vold begået mod kvinder børn samt unge, får stadig lov at ligge ustraffet hen, de unge anden etniske er konstant under kontrol, de bliver stoppet og visiteret flere gange om dagen, og udsættes for psykisk tortur. 

Ekrem Sahin sagen 

Politiet har konkluderet, at den 23-årige Ekrem Sahin formentlig døde som følge af akut stress, men kritiseres for at have indtil nu hemmeligholdt rapport, som konkluderer en overlæge fra Rigshospitalets Hjertecenter, at Sahin døde af iltmangel som følge af benlåsen. 

Politiets chefanklager har ikke ønsket at udtale sig i sagen hele vejen. 

Kommentér via Facebook

kommentarer