En 23-årig mand fra Ishøj med rødder i Tyrkiet er blevet fængslet for at støtte Islamisk Stat.

Arkivfoto

En 23-årig dansk statsborger med rødder i Tyrkiet har i over to måneder siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, mistænkt for at støtte IS. EC har bopæl i Ishøj og er selvstændig erhvervsdrivende, bl.a. er han indehaver af et pizzeria. Det skriver Politiken.

Ifølge Syrienblog er der tale om en kurder fra Tyrkiet.

Det skulle dermed angiveligt første gang, at en person i Danmark er blevet fængslet på grund af mistanke om direkte støtte til IS.

Sammen med Center for Terroranalyse (CTA) vurderede Politiets Efterretningstjeneste (PET) i december 2014, at mindst 110 personer var rejst fra Danmark til Syrien eller Irak for at deltage i kamphandlinger, og at størstedelen af dem havde sluttet sig til IS. De fleste var ”unge, sunni-muslimske mænd, herunder et antal med kriminel baggrund”, og derudover var der et ”mindre antal kvinder” (Center for Terroranalyse & Politiets Efterretningstjeneste 2014).

Danmark deltager i krigen mod IS i Irak.

Siden første mission den 16. oktober 2014 har de danske styrker i alt fløjet 130 missioner og anvendt 87 bomber. Alle de danske bomber er ifølge Værnfælles Forsvarskommando præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål af enten laser eller GPS. De danske fly har især været ude på patruljeringsmissioner, hvor piloten får udpeget nogle objekter og steder på jorden, som der skal ses nærmere på. Hvis der her identificeres militære mål, kan flyene blive beordret til at angribe disse mål.

Læs mere her 

Kommentér via Facebook

kommentarer