To af de fire kurdiske brødre, som blev anholdt for 14 måneder siden i Bokan og Mahabad i Østkurdistan/Iran, er blevet dømt til døden for “moharebeh” (fjendskab mod Gud), fortæller en lokal menneskerettighedskilde i Iran.

De resterende brødre fik 5 år hver for at have ”modarbejdet den nationale sikkerhed”.

Politimænd fra Mahabad stormede i december Jafar Afshari’s hus i håb om at finde hans bror, Razgar Afshari som er tidligere medlem af et kurdisk parti, fortæller kilden. De to mænd blev beskudt og efterfølgende arresteret, for til sidst at blive flyttet til Mahabad sikkerheds fængsel.

Kilden som er en kurdisk menneskerettighedsforkæmper hævder, at de fire blev udsat for tortur i fire måneder. Desuden måtte de ikke få besøg af familien og ej heller modtage information om dem.

De fire brødre blev efterfølgende flyttet frem og tilbage mellem de forskellige fængsler, for endeligt at blive placeret i et fængsel i Mahabad efter flere måneder. Til sidst blev de sigtet for ”moharebeh” (fjendskab mod Gud) og ”samarbejde med kurdiske partier”. De blev frataget retten til at vælge advokat, og de valgte advokater, sagde efter efterfølgende at de ikke var i stand til at forsvare deres klienter, fortæller kilden.

Ifølge kilden, begyndte retssagen mod de fire brødre i Mahabad 5. december 2011. Ali og Razagar Afshari, blev den 16. januar informeret om, at de er dømt til døden. Jafar og Vali Afshari blev begge frikendt for “moharebeh”, men blev kendt skyldig i at “modarbejde national sikkerhed” og fik fem års fængsel.

http://ekurd.net/mismas/articles/misc2012/2/irankurd833.htm

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer