Hengaw: ”Corona har krævet mindst 300 menneskeliv i iransk Kurdistan”

Menneskerettighedsorganisation Hengaw hævder, at coronavirussen har krævet ”mindst” 300 menneskeliv i de kurdiske provinser i det nordvestlige Iran.

Det er det dobbelte af de officielle tal fra regimet i Teheran.

Hengaw nævner dødsfald i provinserne Kermanshah, Kordestan, Ilam og det vestlige Aserbajdsjan. Ifølge organisationen har der indtil nu været 108 dødsfald i Kordestan-provinsen, 77 i det vestlige Aserbajdsjan, 68 i Kermashan og 47 i Ilam. Cirka to tredjedele af de afdøde er mænd, mens resten er kvinder.

Videoer på den irakisk-kurdiske tv-station Kurdistan 24 viser øde gader.

Hengaw ”ser det som sin pligt at indhente oplysninger fra pålidelige kilder og vil dagligt offentliggøre det seneste antal COVID-19-dødsfald.”

De fleste døde er fra Seqiz (Saqqez) med 56 omkomne.

Det var også i Seqiz, at der var for nylig var en fangeflugt efter at indsatte udtrykte bekymring for corona. Derudover er, ifølge Hengaw, tre indsatte i Urmiye længere nordpå døde af sygdommen.

Det er også i Urmiye, hvor over 200 kvinder i lørdags skulle have startet en sultestrejke for at protestere mod manglen mod tilstrækkelig medicinsk behandling. Det oplyser Hengaw og en anden tv-station Rûdaw.

I Iran er der 38.309 bekræftede smittede. Heraf har 2.640 mistet livet, mens 12.391 er blevet raske igen – ifølge tal fra Johns Hopkins University.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer