Hillary Clintons produktionsselskab vil lave tv-serie om kurdiske kvinder, der kæmpede mod IS.

Et amerikansk produktionsselskab, der er stiftet af blandt andet USAs tidligere amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton og hendes datter Chelsea Clinton, har skaffet sig rettighederne til at filmatisere bogen “The Daughters of Kobani: A Story of Rebellion, Courage, and Justice” af Gayle Tzemach Lemmon.

HiddenLight Productions, der blev grundlagt i december 2020, vil lave en tv-serie ud af Gayle Tzemach Lemmons bog. Det skriver netmediet Deadline.com.

Lemmons bog, som forventes at udkomme næste måned, er baseret på interviews med Kvindernes Beskyttelsesenheder (YPJ), der blev verdensberømt i krigen mod Islamisk Stat (IS).

Clinton var amerikansk udenrigsminister mellem 2009 og 2013 og før det førstedame i Det Hvide Hus fra 1993 til 2001.

The Daughters of Kobani er en ekstraordinær fortælling om modige og trodsige kvinder, der kæmper for retfærdighed og lighed,” citerer Deadline Clinton for at sige. “Vi har skabt HiddenLight for at hylde helte, hvis mod ofte er blevet overset.”

YPJ er den kvindelige afdeling af YPG (Folkets Forsvarsstyrke). Sammen med YPG kæmpede YPJ mod IS og andre islamistiske grupper siden 2012. I 2014 nåede idealiseringen af de kvindelige krigere nye højder, da den skandinaviske tøjgigant H&M lancerede en buksedragt, der i høj grad lignede de kurdiske uniformer. Også Air France Magazine’s forside var præget af dragter, der til forveksling lignede YPJ-uniformer. De kurdiske kvindelige krigere blev nr. 1 på den amerikanske tv-station CNN’s ”2014 Women of the Year”-liste. I december 2014 foreslog Hillary Clinton, at USA ”burde gøre alt for at støtte” de kurdiske kvinders kamp mod IS.

Foto: Gage Skidmore og Deniz Serinci

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer