“Clash of the Titans” er en visuelt flot film med super 3D-effekter, men de mange hektiske og overlæssede actionscener gør seeren forvirret og man mister overblik.

Filmanmeldelse: Clash of the Titans

Af Deniz Berxwedan Serinci

Endnu en remake af en gammel klassiker baseret på den græske myte om Perseus har set dagens lys.  Denne gang instrueret af Louis Leterrier.

Født som en halvgud, men opvokset som et menneske må Perseus (spillet af australske Sam Worthington fra bl.a. “Avatar”) kæmpe mod skurken og onklen Hades (spillet af Ralph Fiennes) og hans monster Kraken for dermed at redde jorden fra undergang. Efter et skibsforlig mister Perseus sine plejeforældre, men bliver selv reddet af storbyen Aragos´s soldater, som tager ham tilbage til selve kongen.

Hades kræver, at kongen af Aragos skal ofre sin datter, og prinsesse, for at redde byen og for ikke at slippe helvedet løs på jorden i form af kæmpe-monstret Kraken. Perseus melder sig derfor frivilligt til en farlig kamp for at besejre Hades sammen med et hold af rå krigere, ledet af Draco (overbevisende spillet af danske Mads Mikkelsen).

Visuelt overdådig i 3D
“Clash of the Titans” har en nem – og måske for simplificeret – handling. Men ellers byder “Clash of the Titans” på en overflod af imponerende og visuelt overlegne 3D-effekter samt en generelt flot billedside. En række helte slås mod vellykkede monstre, der flyver omkring ørerne på biografgæsten – især hvis man ser filmen i 3D – på en måde, så man føler,  at man er tilstede i filmen, der mest af alt minder om et hæsblæsende computerspil eller en blanding af “Star Wars” og “Ringenes herre”.

Forjagede actionscener
Skulle man pege på mangler og kritikpunkter ved “Clash of the Titans” er det de spektakulære og dynamiske actionscener, der til tider bliver lidt forjagede og lidt overlæssede, så man mister overblikket.  Dermed er der måske snarere tale om et sammenstød mellem actionscenerne, fremfor titanerne, som titlen på filmen ellers antyder.

Med en Liam Neeson som Zeus, der er forklædt til ukendelighed og Ralph Fiennes, der overspiller rollen som underverdens gud Hades, imponerer skuespillerne ikke ligefrem med deres præstation. Flere af karaktererne er ligefrem blottet for enhver dybde. Men vi holder varmen takket være Sam Worthington som helten og halvguden Perseus og vores egne fremragende Mads Mikkelsen som den rå og modige kriger Draco.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer