“Mennesker må ikke dø mere,” siger den kurdiske sangstjerne Ciwan Haco i et interview om Tyrkiet, Syrien og duetten med Hülya Avsar (VIDEO).

Det kurdiske rockikon Ciwan Haco blev interviewet til tyrkisk tv, hvor han fortalte om sit nye album ”Veger” og duetten med Hülya Avsar.

Ciwan Haco fortæller blandt andet, at der opstod et venskab mellem ham og Hülya Avsar efter hans koncert i Batman i Nordkurdistan/Tyrkiet i 2003.

”Derefter inviterede hun mig til sit tv-program. Jeg så, at der kom mange til programmerne. Så tænkte jeg, hvorfor ikke synge en sang sammen med Hülya Avşar.”

Angående oprøret i Syrien, hvorfra Ciwan Haco flygtede til Tyskland, fortæller den populære sanger:

”Hvis der ikke er sikkerhed eller frihed i et land, vil du ikke opfatte det land som dit eget. Jeg ser mig mere som tysker. Fordi Tyskland gav mig frihed, pas, sikkerhed, men det findes ikke i Syrien. Vores familie måtte oprindeligt flygte fra Tyrkiet (i 20’erne, red.), fordi vi var kurdere. Vi vil ikke have, at det skal være sådan mere. Vi ønsker at der skal være frihed.”

Ciwan Haco er optimistisk i forhold til det kurdiske problem i Tyrkiet.

”Der er blevet taget gode skridt i forhold til det kurdiske spørgsmål. Da jeg kom til Batman i 2003, var der en god atmosfære og jeg troede, at dette problem vil blive løst. Men senere skete der nogle ikke gode ting. Nu er det nok. Mennesker må ikke dø mere… Men jer er optimistisk og Tyrkiet må løse dette problem.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer