En ny kurder har tilsluttet sig sultestrejken i Brovst, Nordjylland. Samtidig er en 34-årig sultestrejkende blevet indlagt.

Fotos: Diyar Ibrahimi

I sidste uge begyndte 20, primært syriske, kurdere, heriblandt 2 kvinder, at sultestrejke, fordi de efter flere år i Danmark ikke har fået opholdstilladelse. De kan heller ikke sendes tilbage til Syrien, på grund af uroen dernede.

Nu er det tal faldet til 9, som fastslår, at de vil fortsætte med at sultestrejke. Heraf er 7 fra Vestkurdistan/Syrien, 1 fra Nordkurdistan/Tyrkiet og den sidste er fra Østkurdistan/Iran, som for nyligt har tilsluttet sig sultestrejken.

De afviste asylansøgere har flere gange fået besøg af en delegation fra PDKI (Kurdistans Demokratiske Parti-Iran) og dets ungdomsafdeling LAWAN.

En af de sultestrejkende, nemlig 34-årige Mohammad Hanif Morad, blev i forgårs indlagt med en melding om, at han skulle opereres i maven. Men han blev i går udskrevet, oplyser organisationen Asylret, som rådgiver asylansøgere. Morad havde nyreproblemer pga. væskemangel.

Jiyan.dk erfarer, at den ansvarlige for Asylcenter Brovst senere i dag vil drøfte situationen med de sultestrejkendes talsmand.

Af politikere har de kurdiske Özlem Cekic (SF) og Lars Aslan Rasmussen (S) i ugens løb udtalt sig om de sultestrejkende.

”Det berører mig dybt hver gang, mennesker i afmagt tyr til en handling, der kan koste dem livet. Jeg følger selvfølgelig sagen meget tæt, fordi jeg især er optaget af de uretfærdigheder, mennesker med kurdiske rødder møder. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor mennesker, der ikke kan sendes hjem, skal leve i usikkerhed,” sagde Özlem Cekic.

Fra Lars Aslan lød det:

”Jeg er dybt berørt af situationen omkring de sultestrejkende kurdere. De står i en helt urimelig situation, hvor de hverken kan rejse ud af Danmark eller tage tilbage til Syrien. De er dermed stavnsbundet til en total uvis fremtid i et asylcenter. Jeg har selvfølgelig en forventning om, at den nye regering vil føre en mere menneskelig asylpolitik end den tidligere regering gjorde.”

Kurdere sultestrejker i Nordjylland

Nurcan Badili: Jeg sultestrejker til jeg dør

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer