Britisk universitet nægter Macer Gifford, tidligere studerende og YPG-kriger, at komme og holde tale om IS.

Det britiske University College London Union (UCLU) har forhindret en tidligere studerende, Macer Gifford, der menes at kæmpe med Folkets Forsvarsenheder (YPG) i Syrien fra at tale ved et event, som blev arrangeret af Det Kurdiske Samfund på University College London (UCL).

“UCLU har besluttet ikke at godkendetaleren, fordi der er bekymring for, at en begivenhed med en person, der taler om deres erfaringer fra kampe i Syrien kan føre til, at andre også tager ned og kæmper i konflikten,” siger eventansvarlig fra UCLU, Asad Khan. “UCLU føler ikke, at det er et passende signal at sende fra et universitet.”

Desuden blev Gifford forhindret i at holde tale pga. en nylig rapport fra Amnesty International, som beskylder YPG for krænkelser af menneskerettighederne, såsom deportation af ikke-kurdere og hvervning af personer under 18 år som soldater.

“Selvom YPG ikke anses for en terrororganisation, så mener UCLU at der er nok beviser for at afvise anmodningen om taleren,” sagde Khan.

Kavar Kurda, lederen af ​​Det Kurdiske Samfund på UCL, siger at han er “dybt fornærmet og væmmes” over beslutningen, som han kalder “absolut skandaløst”.

“UCL og Asad Khan viser, at de har nogle forfærdelige fordomme mod den kurdiske sag og ytringsfrihed,” siger han.

Khan afviser anklagen.

“Vi anser ytringsfriheden på universitetet for at være af afgørende betydning, men det anses ikke for at være passende for UCLU at skabe en platform for talere fra militsgrupper, der er blevet anklaget for krænkelser af menneskerettighederne.”

Kurda afviser rapporten Amnesty, som han kalder “forudindtaget” mod YPG, “en af ​​de mest demokratiske enheder … i regionen, der får ros og støtte fra den vestlige koalition”.

“Rapporten er blevet afvist som vrøvl af talrige organisationer og grupper. Den er baseret på tyrkiske nyhedskilder,” hævdede Kurda.

I forhold til at bruge børnesoldater, henviser lederen Det Kurdiske Samfund på UCL til, at YPG har underskrevet en erklæring imod brug af børnesoldater.

Den 28-årige Gifford, hvilket ikke er hans rigtige navn, skabte en del opmærksomheden tidligere i år, da han fortalte forældrene, at han skulle til Tyrkiet på en ferie. Senere vise det sig, at han i stedet tilsluttede sig kampen mod Islamisk Stat (ISIS) i Syrien sammen med YPG-styrker.

[polldaddy poll=9165795]
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer