”Min søn har gennemgået syv operationer. Heldigvis er hans helbred stabil nu og kræver ikke mere kirurgisk behandling,” siger Mihemeds far til Kurdistan24.

Den 13-årige kurdiske dreng Mihemed Hemîd, der i efteråret blev forbrændt på kroppen efter et formodet tyrkisk angreb i syrisk Kurdistan, befinder sig nu i en stabil tilstand på et hospital i Hewlêr i irakisk Kurdistan.

Mihemed kom tilbage fra behandling i Frankrig til irakisk Kurdistan for en måned siden. Han var i Frankrig sammen med sin far for at modtage medicinsk behandling efter at være blevet såret i det formodede tyrkiske luftangreb.

”Min søn har gennemgået syv operationer. Heldigvis er hans helbred stabil nu og kræver ikke mere kirurgisk behandling,” siger hans far til Kurdistan24.

Se video:

Tyrkiet er blevet beskyldt for at have brugt hvid fosfor mod civile. Tyrkiet har afvist kritikken.

Tyrkerne indledte den 9. oktober 2019 den militære Operation Fredskilde i syrisk Kurdistan, der skal bekæmpe de kurdiske militante i Folkets Forsvarsenheder (YPG) og paraplyorganisationen Syriens Demokratiske Styrker (SDF) samt skabe en sikker zone i det nordlige Syrien, som de 3,6 millioner syriske flygtninge i Tyrkiet kan vende tilbage til. YPG og SDF forbundet med Kurdistans Arbejderparti (PKK), som har været i krig med Tyrkiet siden 1984. Hundredtusinder er blevet fordrevet siden kampene startede.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer