En kurdisk mand fra Sydkurdistan/Nordirak er blevet nægtet opholdstilladelse i Norge på trods af, at han er bøsse.

Af Choman Aziz
Foto: lgbtqnation.com

Norges Højesteret har anerkendt, at Azad Hassan Rasol er bøsse og at homoseksuelle mænd i Irak er udsatte og i fare for æresdrab, da homoseksuelle ikke accepteres af samfundet. Udlændingestyrelsen udtaler at forholdene i den kurdiske region er bedre end resten af Irak og at Azad kan søge tilflugt hos de kurdiske myndigheder.

Men Azads advokat Jon Ole Martinsen siger: ”I praksis betyder det, at han skal skjule sin seksuelle orientering, for hvis det opdages, vil han være i fare for at blive forfulgt.”

I sidste måned udkom en rapport om at politiet havde anholdt 25 mænd til en homoseksuel fest i byen Kalar (Kurdistan).

Azad har siden 2006 været i forhold med den norske Odd Arne Henriksen. Henriksen udtaler at hvis Azad bliver sendt tilbage, så vil han tage med ham. Han siger til NRK ”i vores familie giver vi ikke op så nemt, vi står sammen lige til det sidste”.

Sidste år vedtog den britiske højesteret at man ikke kunne sende homoseksuelle tilbage til hjemmelandet og bede dem om at være diskrete. Martinsen udtaler at de vil tage sagen til højesteret.

I de sidste to år har 40 ud af 52 homoseksuelle fået afslag på opholdstilladelse ifølge norske tal. Andre europæiske lande, herunder Frankrig, sender ikke irakere tilbage til hjemmelandet og ifgl. FN’s Flygtningehøjkommissariat er det stadig usikkert at returnere asylansøgere til Irak.

Læs mere:

http://www.queerty.com/norway-tells-gay-iraqi-refugee-to-return-to-his-deadly-country-and-act-less-gay-20111213/

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer