Sundhedsminister Bertel Haarder gik amok på kritisk journalist fra DR. Se video

Af Dilan Secilmis

Et interview om fedme- og rygoperationer mellem DR-journalisten Kristian Sloth og sundhedsminister Bertel Haarder (V) udviklede sig i dramatisk retning, da journalisten gentagende gange spurgte om hvorfor regeringen vil udstikke retningslinjer for operationer af denne art, og om der var tale om en straf til privathospitalerne.

Det der var dråben der fik bægeret til at flyde over for sundhedsministeren, var da spørgsmålet pludselig lød, hvorfor han ikke ventede på anbefalingerne fra arbejdsgruppen, som har til formål at komme med anbefalinger om denne type operationer.

Bertel Haarder afslørede derefter at han ikke kendte til arbejdsgruppen, da han i vrede og utilfredshed over at blive spurgt til “processen” uden for kontortiden, udtalte, “jeg ved ikke en skid om den”.

Bertel Haarder undskyldte senere i et brev:

”Min stress-situation opstod, fordi jeg skulle i Domkirken med min kone, og fordi du ikke som aftalt kom ud til min bopæl. Du opfordrede mig indtrængende til at forlade aftensmaden (min livret risengrød) for at suse ind til DR”.

Derudover begrunder han sin adfærd med: “Jeg synes blot, du skal vide, at den afbrudte aftensmad, min ventende kone og de to brudte aftaler samt en slem migræne i anmarch var årsagen til min stressede adfærd”.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer