Belgiens udenrigs- og forsvarsminister Philippe Goffin slår fast, at PKK stadig betragtes som “en terrororganisation” i landet.

Belgiens udenrigs- og forsvarsminister Philippe Goffin slår fast, at Kurdistans Arbejderparti (PKK) stadig betragtes som “en terrororganisation”, selvom landets højesteret nåede frem til en anden konklusion i går.

Den belgiske højesteret stadfæstede i går en tidligere dom om, at PKK ikke kan “betragtes som en terroristgruppe.”

Ifølge den belgiske domstol er der ikke “tilstrækkelige beviser til at konkludere, at PKK er skyldig i terrorforbrydelser udenfor konfliktområdet.”

“Derfor kan PKK ikke betragtes som en terroristgruppe, og det at deltage i denne organisations aktiviteter er ikke strafbar efter belgisk strafferet.”

Goffin understreger, at den belgiske regerings holdning er “entydig”, og at regeringen er på linje med EU, der siden 2002 har kategoriseret PKK som en terrororganisation.

“Belgien vil fortsat arbejde for at have PKK og andre tyrkiske terroristgrupper på den europæiske liste over personer, grupper og enheder, der er involveret i terrorhandlinger,” fastslår ministeren og tilføjer:

“De juridiske myndigheder vil fortsat samarbejde med deres europæiske og andre partnere om retsforfølgelse af enkeltpersoner i PKK, som de har gjort i årevis.”

Kommentér via Facebook

kommentarer