Kurdiske pressefolk er blevet tilbageholdt i Tyrkiet.

Azadiya Welat-avisens daglig medarbejdere Mehmet Erçik og Hediye Ozbay er blevet anholdt byen Adana, Sydtyrkiet.

Årsagen til tilbageholdelse er ikke kendt endnu. 

Azadiya Welat kom også i fokus, da Vedat Kurşun, tidl. chefredaktør for Azadiya Welat, i maj 2010 blev idømt 166 års fængsel.

Anklagen lyder på, at han, ifølge tyrkerne, skulle være medlem af det kurdiske arbejderparti, PKK og laver propaganda for den i sin avis. Det sidste er også begrundelsen for den niende lukning af Azadiya Welat idag.

I 2011 fik Vedat Kursun så reduceret din straf til 10 års fængsel istedet.

LÆS OGSÅ: Azadiya Welat – avisen, der bliver lukket igen og igen

Mange af de anholdte journalister er blevet anholdt under razziaer i Tyrkiet, i jagten på påståede medlemmer af KCK, Unionen af Kurdistan Fællesskaber, der menes at være en del af det forbudte PKK. De fleste af de tilbageholdte journalister arbejder for pro-kurdiske medier.

Tyrkiets vicepremierminister Bekir Bozdag siger, at der ikke sidder nogen journalister i fængsel i Tyrkiet pga. deres arbejde som journalister.

”Hvis der kommer en situation, der kræver en anholdelse af en advokat, som har begået en forbrydelse, kan han bliver tilbageholdt og afhørt. Hvis situationen er at advokaten arresteres, kan domstolene give en arrestordre til ham. I dette tilfælde, er det ikke rigtigt at sige, at alle advokater er i fængsel for at have gjort deres arbejde,” siger Bozdag.

KILDE: FIRATNEWS & JIYAN.DK

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer