Unge danske kurdere fortæller, hvad Roj-TV betyder for dem, her kort tiden inden dommen falder på tirsdag.

På tirsdag skal Københavns Byret afgøre terroranklagerne mod Roj-TV.  Men hvad mener de unge kurdere i Danmark om sagen, hvad håber de, bliver udfaldet på tirsdag og hvordan vil de reagere på afgørelsen?

”Roj-TV betyder min identitet for mig. Roj-TV er ikke baseret på terror, men på kultur, religion og musik. Hvis Roj-TV bliver lukket ned, bliver en del af vores historie også lukket ned og ligeså vores mulighed for at få oplysninger. Det vil være en skam og chokerende, hvis et frit medie kan lukkes ned.” – Ruken Dogan, Odense

”Roj-TV er et talerør for det kurdiske folk. Det er et medie, der visser de hændelser, som andre nægter at tage op. Det er et medie lavet af kurdere for kurdere, modsat TRT 6 som manipulerer med kurderne og bestemmer hvad vi skal have at vide. Roj-TV er en kilde til kultur, sprog og historie. At lukke denne kanal ville ikke blot være et stort tab for ytringsfriheden, men også generelt for den kurdiske stemme. Jeg sætter min lid til at den danske domstol vil forsvare de undertryktes stemme og frikende Roj-TV.” – Zana Aytimur, 22 år, Albertslund.

”Roj-TV er min stemme, det er min mors stemme, det er min fars stemme, det er min brors stemme og det er min søsters stemme! Efter årtiers undertrykkelse og diskrimination, har vi endelig fået et rent spejl, i hvilket hændelserne vises med stor klarhed. Jeg vil blive vred og oprørsk, hvis Roj-TV bliver lukket på tirsdag, men jeg vil også blive skuffet over at Danmark, en stor fortaler for ytrings- og pressefrihed, vil lukke en tv-station, som er essentiel for identitetsdannelse og nationalitetsfølelse.” Rebar Panawandi Ismaeeli, 19 år, Aalborg.

”Roj-TV har gjort det muligt at formidle relevante nyheder ud til kurderne i hele verden, som ellers ikke ville være blevet formidlet. Dommen på tirsdag vil være med til at afgøre, hvordan vi kurdere står i forhold til vores rettigheder. Hvis Roj-TV får medhold vil det være en sejr for kurderne og ytringsfriheden samt et nederlag til undertrykkelse og forfølgelse.” Rakar Mohamad, 22 år, Næstved.

”Først handlede Roj-TV om at informere den anden side af konflikten. I dag er Roj-TV blevet et symbol på ytringsfrihed og anerkendelse af det kurdiske folk. Jeg håber, at Roj TV vil blive frikendt på tirsdag, alt andet vil sætte spørgsmålstegn på det danske retssystem og hermed demokratiets tredeling.” Eser Arslan, Aalborg.

”Roj TV er et råb om frihed. Det er stemmen der når ud til folket, når mange andre får mundkurv på. Det er absurd overhovedet at overveje lukning af Roj-TV – hvor bliver ytringsfriheden af? At lukke ROJ-TV vil være som at give kurderne lænker på arme og ben og dermed gøre resten af verden blinde for de uretfærdigheder, vores folk bliver udsat for.” Sazan Garmiyani, 18 år, Roskilde.

”Roj-TV er en af kurdernes vigtigste informationskilder. Derudover er Roj-TV er det eneste tv kanal, hvor vi kan høre vores eget sprog, dette mener jeg er vigtigt især for os unge, der vil lære sproget og den kurdiske kultur. Selvfølgelige vinder vi sagen på tirsdag, for alt andet vil være forkert af Danmark, der går ind for ytringsfriheden. Jeg håber ikke Danmark støtter det tyrkiske stat, som prøver at forbyde og afgrænse vores ytringsfrihed.” Melike Yapici, 22 år, Herlev.

Fokus-A: Sag mod Roj-TV er et politisk komplot
Roj-TV: Vi stoler på de danske domstole
Støtte til Roj TV på sociale medier
Kræver Roj-TV idømt bøde på 20 millioner
Tyrkisk minister på besøg i Danmark: Stop Roj-TV!
TV-nævn: Roj TV leverer objektiv nyhedsformidling
Sejr til anklager i Roj-sag
Støttede Roj-TV foran Københavns Byret
PET irettesætter tyrkisk ambassade i Roj-sag
Roj-forsvarer tabte vidnestrid
Kaotisk første dag i Roj-retssag (BILLEDER)
”Roj-TV har afløser klar”
TV-nævn dropper sag mod Roj-TV
Roj-TV frygter belgisk-tyrkisk studehandel
Roj-TV fik ytringsfrihedspris ved 1. maj
Tom Behnke kritiserer pris til Roj-TV
Wikileaks: Danmark og Belgien bag økonomisk kvælertag på Roj-TV
Özlem Cekic: En sort dag for ytringsfriheden
Politiet skal aflevere 327.000 kroner til Roj-TV
Wikileaks: Lovede Fogh at lukke Roj-TV?
Roj-TV vandt første runde af retssag
Hundredvis demonstrerede for Roj-TV
‘Tænk hvis Al-Qaida samarbejdede med en dansk tv-station’
Roj-TV tiltalt for terror

Hvad betyder Roj-TV for dig? Skriv din mening i kommentarfeltet

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer