Asylret, der rådgiver asylansøgere i Danmark, kritiserer regeringen for sagen om de afviste, kurdiske asylansøgere. De sultestrejker nu i Brovst, Nordjylland og Sigerslev, Store Heddinge på Sydsjælland.

”Som afvist asylansøger får man udbetalt ca. 800 kr. hver 14. dag. For det beløb skal man dække mad og alle andre daglige fornødenheder. Som enlig asylansøger bor man typisk på værelse med 3 andre asylansøgere. Både det ikke eksisterende økonomiske råderum, de usle fysiske rammer, der umuliggør et privatliv, og den umyndiggørelse der finder sted i asylsystemet, virker nedbrydende. Læg dertil isolation fra det almindelige samfund og det enorme psykiske pres, der følger med, når ens land er i borgerkrig. De sultestrejkende syriske kurdere har vist, at de er ufattelig stærke mennesker, der nægter at give efter for den asyllejr-apati, der får ram på selv de bedste,” skriver de i en pressemeddelelse.

Asylret støtter derfor de afviste asylansøgeres protest.

”Vi støtter deres krav om et anstændigt liv i Danmark, vi støtter deres kamp for retten til asyl. Vi gør det på baggrund af vores kendskab til forholdene i Syrien og på baggrund af vores indgående kendskab til livet som afvist asylansøger i lejrene.  De lejre, der alle er anbragt langt væk fra det almindelige liv.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer