”Flertallet af befolkningen i det nordlige og nordøstlige Syrien er arabere,” siger Syriens præsident Bashar al-Assad.

Det nordlige Syrien er ikke kurdisk, siger Syriens præsident Bashar al-Assad i et interview. Se interviewet her.

Ifølge Assad er ikke-arabiske grupper, som armeniere og kurdere, først kommet til Syrien indenfor de sidste 100 år. Desuden udgør araberne flertallet i området, mener den syriske præsident.

”Flertallet af befolkningen i det nordlige og nordøstlige Syrien er arabere. 70% af indbyggerne er arabere, ikke omvendt. Selv de styrker, der kæmper der, er en blanding af kurdere og arabere,” siger Assad.

”Tingene er forskellige fra det nordlige Irak og sydøstlige Tyrkiet. Der er ikke noget kurdisk flertal i dette område,” siger præsidenten om Nordøstsyrien.

Præsidenten understreger, at han ikke har et problem med alle kurdere, men ”en gruppe” blandt dem, som er ”politiske ekstremister”, der støtter ”separatistiske forslag”.

”Det betyder ikke, at kurderne ikke er patriotiske. Jeg bekræfter, at de fleste af kurderne er patriotiske, støtter deres stat og det syriske folk,” tilføjer han.

I sommer 2012 trak det syriske regime sig fra det nordlige, kurdiskbeboede Syrien og overlod det til det kurdiske parti PYD. Assad koncentrerede sig i stedet om at bekæmpe det ulmende oprør i Damaskus. Siden har PYDs væbnede gren YPG kæmpet en indædt kamp mod islamistiske grupper. Samtidig har kurderne skabt et selvstyre i det nordøstlige Syrien, officielt kendt som Nordøstsyriens Autonome Administration, i folkemunde som ”Rojava”.

حوار الرئيس الأسد مع « روسيا 24» و« روسيا سيفودنيا»

فيديو حوار الرئيس #الأسد مع «قناة روسيا 24» و«وكالة روسيا سيفودنيا» .. يمكنكم مشاهدته أيضا على شاشات إعلامنا الوطني في تمام الساعة 12:30 ظهرا..#صباح_الخير رئاسة الجمهورية العربية السوريةhttps://telegram.me/SyrianPresidencyhttps://youtu.be/QuYECl4BV7k

Slået op af ‎رئاسة الجمهورية العربية السورية‎ i Torsdag den 14. november 2019

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer