En tyrkisk domstol har udstedt en arrestordre mod Osman Baydemir, parlamentariker og talsmand for det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP).

Diyarbakir’s domstol udstedte en arrestordre mod Osman Baydemir, tidligere borgmester og nuværende parlamentariker og talsmand for Folkenes Demokratiske Parti (HDP).

Baydemir står anklaget for at have ‘fornærmet offentligt ansatte på grund af deres position,’ ifølge det tyrkiske Dogan News Agency.

Retten udstedte arrestordre efter, at Baydemir ikke deltog i et retsmøde i en verserende retssag. Hans advokat Serdar Çelebi fortæller retten, at Baydemir ikke deltog, fordi han har haft en travl kalender som partiets talsmand.

I november 2016 blev medlederne af HDP, Selahattin Demirtaş og Figen Yüksekdağ samt øvrige HDP-parlamentarikere anholdt.

Tyrkiet anklager HDP for at støtte Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på Tyrkiets og EU’s terrorliste. HDP afviser anklagen om at støtte PKK og kritiserer den tyrkiske præsident Erdogan for at forfølge politiske modstandere.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer