Plakaten til Newroz-festen, der nu er aflyst

Plakaten til Newroz-festen, der nu er aflyst

Den niende Newroz-fest er aflyst, i Odense.

Af Deniz Serinci

Arkivfoto

Sidste år deltog mange til Newroz-festen i Odense. Så stort et antal, at arrangørerne af dette års Newroz ikke tør tage chancen af frygt for coronavirussen. De har nu aflyst den populære fest i den fynske by.

“Der kom over tusind mennesker til vores Newroz-fest sidste år, ” siger Ilyas Mihemed, en af arrangørerne. “Antallet af coronasmittede personer er steget meget og vores folks sundhed er vigtigere end alt andet.”

Han bakkes op af Yusuf Sulayman, en af de ansvarlige for Kurdistans Demokratiske Parti-Syrien (PDK-S):

“Der kommer mange til en Newroz-fest. De danser sammen og krammer hinanden. Vi har ikke ret til at udsætte folk for sådan en risiko. Som arrangør har man et ansvar for gæsternes sundhed,” siger han til Jiyan.dk.

“Vi havde håbet at gentage sidste års succes og havde derfor forberedt lokale, sangere og solgt mange billetter. Men efter flere dages intern diskussion og efter råd fra det kurdiske samfund, nåede vi frem til, at vi må aflyse.”

Arrangørerne refunderer billetterne.

Det er den niende aflysning af en Newroz-fest i Danmark i år. Før Odense er den populære fest blevet aflyst i Silkeborg, Aalborg, Ishøj, Aabenraa, Tønder, Holstebro, Kalundborg og Herning.

Se video fra sidste års Newroz i Odense

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer