Dansk-armenier stiller op til kommunalvalget i Brøndby. Blandt hans mærkesager er at sikre kurderne i kommunen bedre uddannelse og mere tryghed.

Armenierne og kurderne har levet side om side i mange tusinde år. Et naboskab der for det meste har været af positiv karakter. I nyere tid har der været et øget samarbejde mellem kurdere og armeniere på mange forskellige fronter. Det gælder bl.a. i forhold til handel, krav om menneskerettigheder for minoriteter i Tyrkiet.

Hajg Zanazanian er armenier og kandidat til kommunalvalget for Socialdemokraterne i Brøndby. Han er født og opvokset i Danmark, med rigtig mange venner med kurdisk baggrund.

”Igennem mine kurdiske venner har jeg erfaret den kamp, som kurderne har kæmpet internationalt og nationalt her i Danmark,” fortæller Hajg.

Da jordskælvet ramte byen Wan i 2011 og slog over 600 mennesker ihjel, startede Hajg en indsamling til fordel for den kurdiske befolkning, der havde massiv brug for hjælp.

”Den solidaritet i mellem armeniere og kurdere er vigtig især, når humanitære katastrofer indtræder, men også på mange andre fremtidige områder.”

Han mener samtidig, at mange har oplevet, at arbejdsmarkedet har ”misbrugt” fremmedarbejderne via en ringere løn end etniske danskere, samt arbejdsvilkår der ikke er ”værdig for nogen i en dansk kontekst.”

”Jeg vil gøre mit for at sikre at ingen fremtidige medarbejdere bliver behandlet på samme måde,” bedyrer Hajg.

En anden ting, som han går til valg på er at der skal mere positiv omtale af nydanskere, indvandrere etc.

”Der har alt for længe været for meget negativ omtale af disse grupper. Jeg vil tage bladet for munden og sætte fokus på succeshistorier.”

Den unge armenier bliver ofte spurgt af kurdiske venner, om hvorfor de skal stemme på ham og hvad han kan gøre for dem.

”Det jeg kan gøre for kurderne, er at sikre at de og deres børn forsat kan få en god uddannelse. Det er noget som er vigtigt for den kurdiske befolkning i bl.a. Brøndby. Det jeg også kan gøre er at arbejde for, at der er tryghed for den aldrende kurdiske befolkningsgruppe, bl.a. ved at sikre kulturelle muligheder i ældreplejen.”

Kommunalvalget finder sted 19. november 2013.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer