Familien Alloush buldrer derudaf med uddannelse.

Trods få år i Danmark, har familien Alloush klaret sig meget godt. Alle tre børn har fået studenterhuen, allersenest broren Aref Alloush.

20-årige Aref Alloush stammer fra Shiyê i Efrîn, men er opvokset i Aleppo. Han kom til Danmark som 14-årig i 2014, og bor i Slagelse. Her blev han for nyligt student fra byens gymnasium.

Efter at have fået et gennemsnit på 9,3 på gymnasiet, ser han nu frem til at læse til tandlæge eller farmaci i fremtiden. Interessen stammer fra et praktikophold.

“Da jeg gik i folkeskolen i Danmark, var jeg i praktik to gange hos en tandlæge. Det var en spændende måde at være i kontakt med mennesker på,” siger Aref.

I starten var det svært med dansk

Det var ikke nemt at komme til et helt nyt land.

“Jeg havde meget svært ved det danske sprog,” husker han. “Derfor talte jeg i starten engelsk. Men så sagde jeg til mine venner, at de skulle tale dansk. Hver dag lærte jeg noget nyt.”

Udover Aref, har hans to tvillingesøstre også fået studenterhuen. Nu studerer de på videregående uddannelser. Succeserne slutter ikke der.

“Min mor får også studenterhue næste år,” fortæller den unge mand.

Hans egen opskrift på succes er:

“Hvis man vil, så kan man opnå sin drøm. Det handler om vilje. Hvor der er vilje, er der vej. Hvis man knokler hårdt, så får man et resultat.”

Til daglig arbejder Aref som tjener på en restaurant i Skelskør.

Det land, han måtte forlade for seks år siden, har Aref ikke meget tiltro til.

“Syrien er helt ødelagt. Selv hvis jeg flytter derned, så er menneskerne forandrede. Det vil tage 100 år før, Syrien vender tilbage til det normale. Så mit mål er at få at få min uddannelse i Danmark og blive her.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer