Unge arabere fra Aleppo slutter sig til den kurdiske milits, YPG, skriver journalisten David Meseguer.

Skuffet over den Frie Syriske Hær (FSA), er unge arabere fra Aleppo begyndt at joine de kurdiske Folkets Forsvarsenheder (YPG). Nogle af dem er tidligere afhoppere fra FSA og de klager over FSA’s behandling af civile, og de indberetter tilfælde af tvang og plyndringer.

“De siger, at jeg er en forræder, fordi jeg joinede kurderne og de siger, at jeg har glemt mine rødder”, fortæller Mohammed, en arabisk partisan, der hoppede af fra FSA for at tilslutte sig YPG

“FSA har glemt sin hovedopgave, nemlig at bekæmpe regimet. Nu er nogle medlemmer i gang med plyndringer og truer civilbefolkningen,” forklarer den 22-år gamle mand fra Aleppo.

YPG blev oprettet i juli sidste år, da Det Demokratiske Enhedsparti (PYD), det største parti blandt de syriske kurdere, overtog kontrollen over visse områder i det nordlige Syrien samt Aleppos overvejende kurdiske distrikter i Sheikh Maqsoud og Ashrafiyeh.

Selv om de fleste af de kurdiske militser består af kvinder og mænd af kurdisk oprindelse, er det ikke sjældent, at man finder krigere fra forskellige etniske grupper og religioner.

I Qamishlo er der et betydeligt antal kristne krigere i YPG.

Læs mere her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer