På det seneste er forholdet mellem Kurdistans Regionale Selvstyre, KRG og Bagdad blevet meget anspændt, blandt andet på grund af den omstridte by Kerkûk. Kurdiske partier har sendt en appel til de danske myndigheder.

Appellen:

Kurdere er en stor nation uden eget politiske territorium. De har i tusinder af år levet fredeligt på deres egne jord side om side med andre folkeslag i området

Kurderne har gennem legitime kampe krævet deres nationale og kulturelle rettigheder. Kravet om rettighederne har ført til endnu mere undertykkelse, etnisk udrensning, assimilation og giftgas angreb.

Efter omvæltningen af Saddam Husseins regime i Irak af koalitionsstyrkerne, blev der oprettet et nyt flerpartisystem og vedtaget en ny forfatning for landet som viser hvordan de interne religiøse, og etniske uenigheder kan løses indenfor lovens rammer. Over 80 % af Iraks befolkning har stemt ja til denne forfatning.

I den nye Irak har Kurderne spillet stor rolle i demokratiseringsprocessen i Landet. I Kurdistan lever andre etniske og religiøse grupperinger i fred og deres politiske og kulturelle rettigheder bliver fuld respekteret. Kurdistan giver ligeledes beskyttelse for de fordrevne kristne, som er flygtet fra terror og trusler fra andre områder i Irak.

Uheldigvis har det vist sig, at den irakiske premierminister Nuri Al-Maliki og den irakiske central regering har handlet upassende i de senere tider. En operativ kommanderende hær med navnet ”Dijla”, er blevet oprettet af premierminister Nuri Al-Maliki i de omstridte kurdiske områder, som er afskåret fra Kurdistan og annekteret til Central regeringen. Ifølge irakiske forfatning skulle der afholdes referendum om skæbne af disse områder allerede i 2007 for at afgøre hvorvidt disse områder skulle tilhøre Kurdistan. Den lovede referendum er udskudt flere gange af den irakiske regering og nu vil den med trusler og militære optrapning afskære området helt fra Kurdistan. Disse trusler og militær optrapning har skabt uro og frygt blandt kurderne i den Irakiske Kurdistan, og forstærket sandsynligheden for intern krig i Irak.

Hermed appellerer vi nedennævnte kurdiske partier i Danmark, til Dem at De lægger pres på den nuværende irakiske regering og premierministeren Nuri Al-Maliki, for at undgå og forhindre et eventuelt blodigt sammenstød eller ny borgerkrig i Irak. Man bør bruge fredelige midler for at løse konflikten om de omstridte kurdiske områder med henvendelse til den ny Iraks forfatning

Venlig hilsen

Kurdistan Demokratiske Parti (Pdk)                            

Patriotic Union of Kurdistan(PUK)          

Kurdistan Demokratiske Parti-Bakur                      

Kurdish National Council (Syria)           

Hizbî Demokrati Kurdistan                                            

Kurdistan Demokratiske Parti i Iran(PDKI)

Hizbî Shiuí Kurdistan                                                    

Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan(KTP)

Parti Azadî Kurdi(Syria)                                                

Partî Demokratî Yekêtî Kurd /Syria

Kurdistan Socialistiske Kurdistan (PSK )                     

Komeley Zehmetkêşanî Kurdistan(Iran)

Parti Ayndey Kurdistan(Irak)                                         

Partî Yekêtî Demokratî(Syrien)

KILDE: PDKI.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer