”I alt var der seks sårede og fire dræbte, herunder to børn. Jeg kunne ikke afgøre, om de var drenge eller piger, for deres lig var helt sorte. De lignede trækul,” citerer Amnesty en Røde Halvmåne-medarbejder for at sige.

Af Deniz Serinci

Arkivfoto

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International beskylder Tyrkiet for at begå krigsforbrydelser i de kurdiske områder i Syrien. Den 9. oktober indledte Tyrkiet Operation Fredskilde mod de kurdiske Folkets Forsvarsenheder, YPG i Syrien.

De tyrkiske militære styrker og de tyrkiskstøttede syriske rebeller har været “fuldstændig hensynsløse i forhold til civile liv og har stået bag ulovlige angreb i boligområder, der har dræbt og såret civile,” siger Kumi Naidoo, generalsekretær for Amnesty International.

Amnesty beretter om et angreb, hvor en medarbejder fra den kurdiske Røde Halvmåne den 12. oktober fandt flere lig efter et angreb på en skole i Salhiye, hvor civile havde søgt ly.

”I alt var der seks sårede og fire dræbte, herunder to børn. Jeg kunne ikke afgøre, om de var drenge eller piger, for deres lig var helt sorte. De lignede trækul,” sagde medarbejderen.

I sidste uge blev den kvindelige kurdiske politiker Hevrîn Khalaf også dræbt. En medicinsk rapport, der er blevet set af Amnesty International, påviser flere skudsår i hovedet på Khalaf, samt hendes ansigt og ryg.

“Derudover er der brud på hendes ben, ansigt og kranium, hud er adskilt fra hendes kranium og der ses hårtab som et resultat af at blive trukket i håret.”

”At dræbe forsvarsløse mennesker er fuldstændig forkasteligt og en åbenlys krigsforbrydelse. Tyrkiet har et ansvar for at stoppe krigsforbrydelser og krænkelser, der er begået af styrker under deres kontrol,” siger Kumi Naidoo.

Amnesty opfordrer “alle parter i konflikten” til at skal respektere international humanitær lov, “så alle forholdsregler træffes for at undgå eller i det mindste minimere civil skade”.

Den tyrkiske regering har endnu ikke kommenteret på anklagerne fra Amnesty.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer