“Europa er dobbeltmoralsk. Nu, hvor de vil have noget fra Tyrkiet, har de vendt det blinde øje til problemerne med menneskerettighederne i landet,” mener Amnesty International’s generalsekretær Salil Shetty.

Foto: Deniz Serinci

Europa har vendt det blinde øje til problemer med menneskerettighederne i Tyrkiet til gengæld for at løse den globale flygtningekrise. Det sagde Amnesty International’s generalsekretær Salil Shetty under Verdens Humanitære Topmøde i Istanbul.

“Europa er dobbeltmoralsk. Nu, hvor de vil have noget fra Tyrkiet, har de vendt det blinde øje til problemerne med menneskerettighederne i landet,” sagde Shetty under et interview med Doğan News Agency (DHA) igår.

Generalsekretæren kom også ind på situationen i Tyrkiets sydøstlige, kurdiske hjørne. Shetty fortalte, at Amnesty har fået adgang til bydelen Sûr, der har været under belejring.

“Det jeg så, var chokerende; Området er blevet jævnet med jorden, folk har mistet deres huse, der har været overdreven brug af kampvogne og tungt artilleri i meget tætbefolkede områder,” sagde han.

Shetty sagde, at han anerkender den tyrkiske stats sikkerhedssituation.

“Vi tvivler ikke på det sikkerhedsproblem, som den tyrkiske regering står over for. Men spørgsmålet er, hvordan de håndterer det,” sagde Shetty, der mener, at de tyrkiske styrkers håndtering er “ude af proportioner”.

“En halv million mennesker er nu blevet fordrevet i Tyrkiets sydøstlige del, og der er ingen klarhed om, hvorvidt de vil få deres huse og ejendomme tilbage,” sagde Shetty.

“Man kan ikke kollektiv afstraffe hele samfundet, fordi nogle få mennesker er involveret i en eller anden form for voldelig aktivitet,” tilføjede han.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer