Foreningen af Kurdiske Amerikanere har startet en underskriftskampagne og sendt det til den amerikanske regering og Kongres, hvor de ønsker de massakrer, der blev begået mod irakiske kurdere af Saddam Hussein, anerkendt som folkedrab.

Sidste måned opfordrede Det Kurdiske Råd i New York også regeringen til officielt at anerkende Anfal ved et seminar på Binghamton University.

Lederen af ​​den Kurdiske Organisation i USA, Nergiz Taha, siger at Vesten skal lære om historien om det kurdiske folk og at anerkendelsen af ​​Anfal er vigtigt.

Repræsentanten for Kurdistans regionale regering i USA, Karwan Zebari siger til avisen Rudaw, at der hidtil er blevet samlet 14 underskrifter ind fra amerikanske kongresmedlemmer.

”Vores formål er at sikre, at det internationale samfund støtter os, så kurderne aldrig igen bliver angrebet med kemiske våben,” siger Zebari.

Blandt de amerikanske politikere, der har underskrevet, er demokraten Chris Van Hollen og republikaneren Marsha Blackburn.

“Vi har taget dette skridt for at sikre, at vi som kongres anerkender denne kampagne som folkemord. Dermed viser vi respekt for ofrene,” siger Blackburn.

Blackburn og Van Hollen har præsenteret resolution 422, der opfordrer den amerikanske regering til at anerkende folkedrabet mod det kurdiske folk i Irak.

“Lad alle, der kan finde på at bruge kemiske våben, vide at det internationale samfund vil holde dem ansvarlig og de vil blive retsforfulgt,” siger Zebari.

Hvis USA og verden anerkender Anfal, vil det sende et godt signal til de dræbte fra Anfal-kampagnen, mener han.

“Vi kan sige til dem: Se, I har lidt meget, men vi har også kæmpet for at verden skulle acceptere Anfal,” siger Zebari til Rudaw.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer