Türk: “Staten vil aldrig kunne besejre os, for vi vil stå fast, som vi altid har gjort. Ligesom vi ikke knælede for dem dengang, vil vi heller ikke knæle denne gang.”

De tyrkiske myndigheder har idag overtaget de kurdiske kommuner Wan og Mêrdîns administrationer og fyret deres folkevalgte borgmestre. Istedet har staten udnævnt dens egne administratorer.

Tyrkisk politi anholdt i dag Wans borgmester Bekir Kaya og fire andre kommunale embedsmænd fra byens byråd. Det skete i morges, da anti-terror enheder ransagede Kayas hus.

Regeringen i Ankara beskylder de folkevalgte kurdere for at samarbejde med Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på EU’s og NATO’s terrorlister.

I Mêrdin blev borgmester Ahmet Türk ligeledes suspenderet fra sin post efter en beslutning fra indenrigsministeriet. Türk blev senere erstattet af en administrator, nemlig Mêrdin-provinsens guvernør Mustafa Yaman.

Kommunens bygning i Mêrdîn er under politistyrkers blokade.

Overfor pro-PKK mediet FiratNews sammenligner Türk den tyrkiske stats seneste tiltag med militærkuppet i 1980 og episoder i 1990’erne:

“Staten vil aldrig kunne besejre os, for vi vil stå fast, som vi altid har gjort. Ligesom vi ikke knælede for dem dengang, vil vi heller ikke knæle denne gang.”

For to uger siden blev medlederne af Folkenes Demokratiske Parti (HDP), Selahattin Demirtaş og Figen Yüksekdağ samt øvrige HDP-parlamentarikere anholdt.

Tyrkiet anklager HDP – og også De Demokratiske Regioners Parti (DBP) – for at støtte PKK. Det er en anklage, DBP og HDP afviser.

Premierminister Binali Yildirim siger:

“De, der kommer til magten ved valg, men som alligevel støtter terrorisme, vil komme til at stå til ansvar i henhold til loven.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer