Tyrkiet: Den tyske statsborger Patrick Kraicker skal seks år og tre måneder bag tremmer for påstået medlemskab af YPG.

En tyrkisk domstol idømte i dag den tyske statsborger Patrick Kraicker til seks år og tre måneder bag tremmer for påstået medlemskab af Folkets Forsvarsstyrke (YPG).

Den 29-årige Kraicker hævder selv, at han var på en vandretur i marts i år, da han blev anholdt i Silopi-distriktet i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan.

De tyrkiske myndigheder derimod siger, at de har set mails, hvor Kraicker angiveligvis skriver til YPG.

Sagen er baseret på vidnesbyrd fra hans cellekammerat, der angiveligt genkendte den tyske borger. Vidnet siger, at han har set Kraicker i en YPG-uniform, mens han udførte arbejde som læge på et hospital i Syrien i januar i år.

YPG  blev dannet i 2012 som en væbnet gren af Demokratisk Enhedsparti (PYD). PYD er den syriske gren af Kurdistans Arbejderparti (PKK), der har ligget i krig med tyrkerne siden 1984. Derfor er det forbudt i Tyrkiet at kæmpe med PKK eller PKK-relaterede grupper.

YPG er i Vesten især kendt for dens kamp mod Islamisk Stat (IS) og andre islamistiske grupper siden 2012. Den kvindelige afdeling af YPG hedder YPJ.

Det er ikke første gang, at tyrkerne slår ned på udlændinge, der menes at have kæmpet med YPG. Flere hundrede vesterlændinge har sluttet sig til YPG og Peshmerga-styrker for at bekæmpe IS i Syrien og Irak.

Sidste år idømt Tyrkiet to tjekkiske statsborgere fængselsstraffe for påstået medlemsskab af YPG.

Kilder: Kurdistan24 og Deutsche Welle

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer