Snak med andre studerende, tag til Åbent-hus arrangementer her på torsdag og besøg en vejleder, som giver personlig vejledning.

Det kan være svært at finde rundt i junglen af uddannelser.

Hvilken uddannelse skal du vælge? Hvad kan du blive? Få inspiration og bliv klogere på dine mange valgmuligheder med denne artikel.

Jiyan.dk har bedt den 23-årige jura-studerende og frivillige uddannelsesvejleder Dogus Mertcan Özcan om nogle gode råd til hvordan man vælger det rigtige studie.

Dogus:

1) Snak med andre studerende

Før man træffer et valg om hvilket studie man skal vælge, er det vigtigt at man får snakket med andre studerende. De kan give nogle råd, som man ikke kan læse sig frem til.
Derfor har Jiyan.dk bedt nogle af sine læsere, som er universitetsstuderende, om at besvare nogle spørgsmål som kan gavne de tvivlende med hensyn til uddannelsesvalg.

2) Tage til Åbent-hus arrangementer
For at hjælpe dem som har tvivl omkring uddannelsesvalg, arrangerer de forskellige universiteter åbent-hus:
Københavns Universitet holder åbent hus i uge 9 og 10. I åbent-hus arrangementet får man et indblik i bacheloruddannelserne, man oplever studiemiljøet og får rundvisning af studerende.
I uge 9 og 10 er der Åbent Hus på mere end 80 bacheloruddannelser: Find program, tid og sted her i listen: http://studier.ku.dk/bachelor/aabent-hus
Torsdag den 28. februar kl. 12-16 holder RUC Åbent hus på deres bacheloruddannelser.

Proffesions-højskolen Metropol holder også Åbent Hus torsdag den 28. februar 2013 fra kl. 16-18.

3) Besøge en vejleder som giver personlig vejledning.
Er du under 25 år, kan du få vejledning om ungdomsuddannelse og fremtidigt erhverv hos Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i det område, hvor du bor.

Vejlederne i UU-centrene giver personlig vejledning til elever i folkeskolens 6.-10. klasse og andre unge under 25 år.

Indtil du er fyldt 25 år, er det UU, der har ansvar for at tage kontakt til dig, hvis du af en eller anden grund har droppet din uddannelse eller på anden måde er inde i en ustabil periode job- eller uddannelsesmæssigt.

Læs mere på www.ug.dk, hvor du kan finde præcis og opdateret information til alle, der søger oplysninger om job, uddannelse, erhverv og arbejdsmarked.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer