Brigaden for Vest Tigris’ peshmerga vil få til opgave at beskytte arabiske områder imod IS.

På to uger har over 2000 etniske arabere fra den irakiske by Zumar valgt at tilslutte sig den kurdiske peshmerga-styrke. Araberne vil få deres egen brigade under det kurdiske Ministeriet for Peshmerga.

Opgaven bliver at beskytte Zumar-området, nordvest for Mosul.

“Navnet på brigaden bliver Brigaden for Vest Tigris’ peshmerga og den vil bestå af arabere fra Zumar, Rabia, Ayazya og en række landsbyer i Sinjar. Deres pligt vil være at beskytte deres områder,” siger Sheikh Muzaam Ahmed Al-Uwet, en talsmand for stammefolkene i Nineveh-provinsen.

Rekrutteringen til de nye peshmergaer blev afsluttet den 24. november 2016 og 2000 arabere havde indskrevet sig, ifølge Al-Uwet. “Vi er igang med at uddanne dem i denne uge i nærheden af de militære baser i Sahela,” tilføjer han.

Byen Rabia, der ligger på grænsen mellem Irak og Syrien, administreres af Nineveh-provinsen, og har 154 landsbyer, der tilhører det. Området blev overtaget af Islamisk Stat (IS) i august 2014 og senere befriet af peshmerga i oktober 2015.

Irakiske styrker og peshmerga indledte den militære operation for at generobre byen Mosul fra IS den 17. oktober. Ifølge oberst John Dorrian, talsmand for den amerikanskledede koalition, er 25 procent af Mosul-byen blevet befriet siden og kontrolleres nu af de irakiske styrker.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer