Samira Sabri er 19 år, ezidi og stammer fra Shingal. Hun bor nu i Tyskland, hvor hun siden marts 2015 er blevet rehabiliteret efter at have været fanget og voldtaget af Islamisk Stat (IS). Dengang var hun 17 år.

Kan du fortælle lidt om, hvad du oplevede i Shingal og Irak?

Jeg var fange hos IS en måned i Fallujah, ca. 500 km. syd for Shingal.

Hvordan blev du tilfangetaget?

I august 2014 var jeg i Til Ezêr, tæt på Shingal. Mig, min bror og hans kone gik en tur. Vi kom til et punkt, hvor vi pludselig blev taget til fange af IS.

Hvad skete der derefter?

Alle mændene blev stimlet sammen og skudt for øjnene af mig. Min bror overlevede ved at gemme sig under et lig. To mænd stak af, de blev skudt og dræbt af IS.

Hvad skete der med kvinderne?

Vi blev bragt til Siba Sheikh Khidir, tæt på Shingal. Alle kvinderne fik at vide, at de ville blive brændt. Så kom der et telefonopkald om, at vi alligevel ikke skulle brændes. Senere kom jeg til Fallujah.

Hvad med dig?

Alle piger og kvinder mellem 6 og 20 år skulle sælges. De trak lotto og jeg blev solgt først. Jeg blev solgt tre gange, tvangsgift to gange og misbrugt af bl.a. Mullah Akram fra Mosul. Jeg var 17 år, han var cirka 65 år. Da han var færdig med mig, blev jeg solgt videre og tvangsgift med en anden mullah. Han lignede et monster på over 60 år.

Læs resten på Jyllands-Posten her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer