Jiar Ali er for tiden i Malaysia for at repræsentere Danmark ved VM i Thaiboksning. I går vandt han sin første kamp mod New Zealand.

Foto: NHS FOTO

Den 16-årige unge mand er oprindelig fra Zaxo i Sydkurdistan/Irak, født i Aalborg, men flyttede til København, da han var 4 år. Han blev Danmarks mester 2012, Nordisk mester 2012 og igen Danmarks mester 2013 for andet år i træk.

Til Jiyan.dk siger Jiar, at han føler sig klar til finalen i Malaysia.

”Jeg har trænet meget op til det her, og jeg tror jeg har ramt min bedste form nogensinde, så jeg håber på det går godt og det gøre det os 100% og jeg satser på guld selvfølgelig.”

Han takker derudover for støtten fra danske kurdere.

”Jeg syntes jeg har fået en god støtte både på Facebook og i hverdagen. Da Jiyan.dk lagde et interview op af mig, fik jeg nogle søde og gode kommentar.”

Hvor har du fået interesse for thaiboksning fra?

”Min interesse for Thai boksning startede, da jeg var 12 år, men inden det havde jeg set mange kampsports film med Bruce Lee, Jean Claude Van Damme og mange af de andre store navne. Da ja var 10 år gik jeg til fodbold i en lille periode, men det var ikke rigtigt mig, så jeg vil finde en sport som der passede til mig. Så startede jeg til kickboksning da jeg var 10 og skiftede sport til thaiboksning da jeg var 12.”

Hvordan har opbakningen fra familien været?

”I starten da jeg vil begynde, fik jeg ikke lov af familien og min mor blev sur over det, men efterhånden hvor jeg blev ved med at spørge, så fik jeg lov.”

Kilder: Fightnews og Jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer