Tyrkisk dommer har idømt Ismail Beşikçi 15 måneders fængsel for en artikel.

Den tyrkiske forfatter og sociolog Ismail Beşikçi er igen blevet idømt fængsel, denne gang på 1 år og 3 måneder for ”PKK propaganda”, den kurdiske organisation, der i Tyrkiet er forbudt og anses for terrorister – ligesom i EU & NATO i øvrigt.

Årsagen er en artikel, som İsmail Beşikçi har skrevet i tidsskriftet “Lov og Samfund i vor Tid”, hvor han bruger betegnelsen ”Kurdistan”.

Retten idømt Beşikçi 1 år 6 måneders fængsel, som blev reduceret til 1 år 3 måneder, mens hans advokat Simsek, som også er redaktør af det omstridte tidsskrift, blev idømt en bøde på 16 tusind 660 lira.

Beşikçi forsvarer sig med, at hans tekster er “udtryk for videnskab”, ikke propaganda for nogen organisation.

Har siddet 17 år i fængsel
Beşikçi skriver i den omstridte artikel, at “kurderne i 200 år har betalt prisen for frihed og kæmpet for at få et frit land. Tyrkiet, Syrien og Iran undertrykker kurderne.”

I anklageskriftet mod Beşikçi har anklager Hakan Karaali især lagt vægt på, at artiklen også skriver, at “det er derfor kurdernes ret at yde en frihedskamp mod denne undertrykkelse,” som ifølge anklageren er en opfordring til vold.

I 1984 startede PKK en væbnet kamp for kurdisk selvstyre. Omkring 40.000 mennesker er omkommet i konflikten mellem den tyrkiske hær og PKK.

İsmail Beşikçi er etnisk tyrker og har skrevet over 30 bøger, heraf er 36 udgivet og 32 forbudt. Han blev i 90’erne dømt for mere end 100 års fængsel for separatisme og terror-propaganda, men blev dog løsladt på grund af en amnesti. Han har siddet i tyrkisk fængsel sammenlagt i 17 år.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer