15 islamistiske kurdere, mistænkt for planlægning af angreb, anholdt over hele Europa.

Den kurdiske islamist Mullah Krekar og 14 andre irakiske kurdere er blevet anholdt over hele Europa i dag i en koordineret politirazzia mod islamistiske militante, der mistænkes for at planlægge angreb.

Den italienske avis Corriere della Sera skriver, at de mistænkte blev anholdt i lande i Europa i samarbejde med politiet fra Italien, England, Norge, Finland, Tyskland og Schweiz. En ikke-kurder, en mand fra Kosovo, blev også anholdt.

De mistænkte menes at have forbindelser til Islamisk Stat (IS). Syv af dem blev anholdt i Italien, fire i Storbritannien, tre i Norge og en i Finland.

Medier skriver, at netværket blev ledet af Krekar, der blev anholdt i Norge i går aften. Gruppen planlagde angreb i Italien og andre steder i Europa, ifølge medierne.

“Undersøgelsen startede, da denne militære gruppe stadig var i irakisk Kurdistan og havde lidt et nederlag mellem 2011 og 2012,” citerede den italienske avis anklageren Franco Roberti for at sige.

Den 59-årige Krekar, hvis rigtige navn er Faraj Ahmad Najmuddin, blev født i Sulaimani og er far til fire børn. Han fik en kandidatgrad i islamiske studier i Pakistan og flyttede til Norge i 1991. Her skabte Krekar gruppen Ansar al-Islam i 1994.

Siden 2006 har Mullah Krekar været på FNs terrorliste.

I 2012 blev han idømt fem års fængsel i Norge for at true med at dræbe den daværende konservative politiker Erna Solberg, som nu er Norges statsminister. Appelretten reducerede senere straffen til 34 måneder.

Irak har krævet ham udleveret til retsforfølgelse, men det har Norge afvist, idet det skandinaviske lands love forbyder det at udvise folk til et land uden en garanti mod dødsstraf eller tortur.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer