15-årige Dunya blev skudt ni gange med en AK-47 af sin 45-årige mand.

En teenagepige blev i weekenden dræbt af hendes 45-årige mand under vold i hjemmet. Sagen har vakt opsigt og vrede i Kurdistan-regionen i Irak.

Ifølge lokalpolitiet blev den 15-årige Dunya fra Sheikhan i Duhok skudt tidligt lørdag morgen af sin 30 år ældre mand.

Duhoks politi siger, at Dunya blev skudt ni gange med en AK-47, og at hendes mand siden er flygtet fra gerningsstedet.

Nu opfordrer kurdiske kvinderettighedsgrupper endnu engang regeringen til at tage seriøse skridt for at finde gerningsmanden.

Ifølge BasNews hævder flere rapporter, at Dunya var gravid, da hun blev dræbt, men Duhoks politi har endnu ikke bekræftet dette, og siger, at de venter på de officielle obduktionsresultater.

Politiet siger, at de har indledt en undersøgelse af mordet, men endnu ikke har arresteret mistænkte.

Den 45-årige mand siges at have seks børn fra hans første kone.

Kilder hævder, at han brutalt dræbte Dunya , skar hendes krop i stykker, bandt hende til en bil og slæbte hendes krop på jorden. Suham Husen, den afdødes mor fortalte den kurdiske Avro avis, at der var problemer mellem hendes datter og hendes svigersøn.

“Jeg truede min svigersøn med at anmelde ham, hvis han fortsatte med at slå min datter,” siger Suham og tilføjer: ”Da jeg kom hjem, ringede min datter til mig og jeg forsøgte at tale med hende.”

“Efter min svigersøn dræbte min datter, skar han hendes bryst og fjernede hendes øjne og fyldte hendes krop med kugler,” siger Suham.

Kurdistans Islamiske Union har fordømt drabet og har opfordret kurdiske myndigheder til at undersøge sagen og finde gerningsmændene så hurtigt som muligt.

Ifølge statistikker fra organisationen Anti-Vold mod kvinder i Kurdistan, offentliggjort af BasNews denne måned, steg vold mod kvinder i 2014, hvor 11 kvinder blev myrdet i de første tre måneder af året.

Læs mere på:

BASNEWS.com

AVESTAKURD

EKURD.NET

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer