Horsens: 25-årige Barzan Bahjat Khalil skal 13 år i fængsel og efterfølgende udvises for drabet på sin søster, den kendte kunstner Shinda Khalil.

Foto: Politi.dk

I december 2014 blev 28-årig Shinda Khalil stukket adskillige gange i hoved og hals af hendes bror, den dengang 24-årige Barzan Bahjat Khalil, mens flere familiemedlemmer var til stede.

Han blev ved retten i Horsens idømt 25 års fængsel for drabet. Anklageren så helst, at manden fik 14 års fængsel, men er alligevel tilfreds med dommen.

”Vi er over den normale strafferamme på 12 år, som er den typiske strafferamme for drab. Dette drab skete under skærpede omstændigheder, og derfor har retten valgt at lægge sig på 13 år,” siger anklager Anna Holm Christensen fra Sydøstjyllands Politi til Ritzau.

Udover drabet, blev Barzan også kendt skyldig i at have flygtet fra en psykiatrisk afdeling i Horsens, hvor han var varetægtsfængslet.

Herfra flygtede han videre til Grækenland. Her blev Barzan dog hurtigt arresteret, da han tog til den danske ambassade, fordi han havde brug for medicin.

Drabet på Shinda fandt sted i Barzans lejlighed i Horsens. Politifolk og ambulancelæge ankom til gerningsstedet, men da var Shinda allerede død af forblødning efter de mange knivstik, der udover hovedet og halsen også havde ramt hende adskillige steder på kroppen.

Familien stammer fra Qamishlo i den kurdiske del af Syrien, hvor Shinda havde medvirket i mange film. Efter borgerkrigen i Syrien i 2011, flygtede hun sammen med sin familie til Danmark.

Ordensmagten anholdte dengang Barzan ved Horsens Sygehus. Han var taget herhen for at blive behandlet for nogle snitsår.

I retten har Barzan erkendt sig skyldig i drabet, men siger, at han handlede i selvforsvar.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer