12 kurdere meldes smittet med coronavirus i Hillerød. Nu opfordrer lokal politiker Øzgen Yücel borgere til at overholde retningslinjer.

12 kurdere meldes smittet med coronavirus i Hillerød.

Kommunens Corona-beredskabsgruppe har bedt byrådsmedlem Øzgen Yücel (V), der har kurdiske rødder fra Tyrkiet, om at oplyse borgerne på deres modersmål.

Han har derfor lavet denne video:

I videoen fastslås det, at det er vigtigt at holde afstand, vaske hænder og gå i selvisolation, hvis man er syg.

Den lokale politiker fortæller Jiyan.dk, at han ikke har nogen ide om, hvordan de 12 personer er blevet smittet. Men kommunen tager situationen alvorligt, fastslår Yücel.

“I forhold til Hillerøds størrelse er 12 personer mange. Det er derfor vigtigt at få budskabet ud, så folk passer på. Det her er ikke noget, man spøger med. Det er brandalvorligt.”

Kurderne i Hillerød stammer fra mange forskellige steder. Den største gruppe menes at være fra Bulduk-landsbyen i Konya i Tyrkiet. Men der er også familier fra Adıyaman og Şırnak, samt en del nyankomne syrisk-kurdiske flygtninge.

I september blev flere kurdere smittet i Sønderborg efter at have deltaget til et bryllup. Det er usikkert, hvordan gruppen i Hillerød er blevet smittet, men Yücel ser det som et positivt skridt, at bryllupperne nu er sat på pause.

“Vi har stort set ikke kurdiske bryllupper mere, hvilket er helt rigtigt. Men vi skal stadig passe på os selv og hinanden,” lyder det fra Hillerød-politikeren.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer