Ezidi-kurderne er meget urolige over at en muslimsk mand har bortført og voldtaget en 11-årig ezidi-pige med henblik på at tvangsgifte sig hende.

Pigen stammer fra en landsby nær Şêxan i Sydkurdistan.

Gerningsmanden hedder Hasan Nasrala Sadiq fra Goran-klanen og er 20 år. Han er stadig på fri fod – nu efter 20 dage. Ezidiernes overhoved Mir Tahsin Beg har sendt brev til Sydkurdistans præsident Masud Barzani med oplysninger om gerningsmanden.

Episoden skete, da Nasrala Sadiq solgte tøj fra sin bil og det begyndte at regne. Der opstod lidt panik og gerningsmanden bortførte herefter den 11-årige pige.

Det er nu officielt anmeldt til politiet, men Ezidierne er utilfredse med regeringens og politiets håndtering i sagen.

De stiller eksempelvis spørgsmålstegn ved hvorfor det kan være svært at finde gerningsmandens sted, når en journalist fra KNN kunne nå frem til dem i Mosul og interviewe dem.

”Det er bemærkelsesværdigt at nævne, at det ikke er første gang, at visse muslimske kredse i Kurdistan gang på gang retter blikket mod unge ezidi-piger og gifte kvinder, hvor de bortfører dem og tvinger dem i et muslimsk ægteskab. Problemet er blevet forværret i de senere år,” skriver Ezidi Kulturforening i Danmark i en pressemeddelelse.

”Vi opfordrer både den kurdiske regionale regering og hele det kurdiske samfund til at vågne op og gøre noget ved disse umenneskelige handlinger,” hedder det endvidere.

Læs hele pressemeddelelsen her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer