“Næsten 100 mennesker er blevet brutalt massakreret,” siger kriseenhed.

En såkaldt ”Kriseenhed”, dannet af den kurdiske Mêrdîn’s kommune samt lokale aktører, skriver i en erklæring, at mange mennesker er blevet dræbt på grund af de tyrkiske myndigheders fremfærd i byen Cizîrê.

I erklæringen hedder det:

“Næsten 100 mennesker er blevet brutalt massakreret i massemordene begået i Cizre. Ligene til de dræbte mennesker er under obduktion i Mardin, Urfa, Şırnak og Silopi i øjeblikket. Efter afslutningen på obduktionsprocedurer, vil ligene blive sendt tilbage til Cizre. Indtil nu er i alt 84 lig blevet hentet; 7 i Mardin, 28 i Urfa, 13 i Şırnak og 36 i Silopi.”

De tyrkiske myndigheder siger, at der er tale om en operation mod Bevægelsen af Patriotiske og Revolutionære Unge (YDG-H), der er ungdomsorganisation for Kurdistans Arbejderparti (PKK). YDG-H har erklæret ”selvstyre” i flere kurdiske områder, hvorefter tyrkisk militær er rykket ind.

De tyrkiske myndigheder har siden sommer erklæret udgangsforbud i en række kurdiske provinser og distrikter, hvor der var erklæret ”selvstyre”.

I en rapport fra Human Rights Watch (HRW), der udkom i december 2015, hedder det, at mange kurdiske civile er blevet dræbt under udgangsforbuddene siden sommeren 2015 i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan og at sårede mennesker bliver nægtet adgang til medicinsk behandling.

Rapporten beretter om, at hele kurdiske kvarterer er blevet nægtet adgang til vand, el og mad.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer