Teaterfolkene Rûgeş og Serhat ankom fra Kurdistan til København for at underholde til et arrangement nytårsaften. Nu er arrangementet blevet aflyst kun 2 dage inden  pga. bombningen af de 35 landsbybeboere i Şirnex.

Rûgeş og Serhat er fra teatergruppen ”Jiyana Nû” og ankom til København i morges for at optræde til den stort planlagte nytårsfest i, København på lørdag. En fest, som mange havde set frem til, men som blev aflyst af respekt for de dræbte i Şirnex, hvor 35 landsbybeboere blev dræbt under tyrkisk luftangreb.

Da Rûgeş og Serhat stod i lufthavnen i Tyrkiet, hørte de om massakren.

”Vi havde på fornemmelsen, at festen i København ville blive aflyst, for vi har prøvet det før,” fortæller Rûgeş. Efter ankomst til København, fik de meldingen om, at nytårsfesten var blevet aflyst.

”Jeg er ked af det. Ikke fordi festen er aflyst, men på grund af denne undertrykkelse, som vi som kurdere bliver udsat for gang på gang,” tilføjer Rûgeş.

”Hvordan kan man hygge sig og lave underholdning for folk, når sådan noget er sket?” spørger hun.

Serhat fortæller, at de ikke blev overrasket.

”Det er sket før, eksempelvis da man angreb guerillaerne med kemiske våben. Dengang måtte vi også aflyse vores optræden. Så det er vigtigt for os, at forberede os på den slags.”

Mange kurdiske familier må nu finde en anden måde at fejre nytåret på.

Kommentér via Facebook

kommentarer