Muslimsk forælder er ganske tilfreds med Lindeskovskolen, men hun fritager sine børn for kristendomsundervisning. Det er vigtigt, at hendes børn fastholder deres islamiske traditioner.

Saossan er en muslimsk kvinde med tre børn, der alle går på Lindeskovskolen. Hun har to sønner, Muhammed i niende og Omran i første klasse, og en datter, Aya, i 7. klasse. Familien er palæstinensere fra Libanon, der er flygtet på grund af borgerkrigen i det mellemøstlige land for 17 år siden.

Hun er egentlig særdeles tilfreds med at have sine muslimske børn gående i en dansk skole.

– Skolen lytter til vores ønsker og lærerne er søde, så vi oplever ikke problemer, som Saossan fortæller. Således får skolens muslimske elever fri på deres islamiske højtider, Eid,

– og det er vi ganske glade for, som Saussan konstaterer.

Den muslimske kvindes datter på skolen, Aya, der bærer slør, har ligeledes aldrig oplevet vanskeligheder eller fået nogen kommentarer for sin islamiske hovedbeklædning.

Nej til kristendomsundervisning
Men kulturforskelle kommer op til overfladen. Saussans datter Aya deltager for eksempel i svømmeundervisningen med lange bukser og en badehætte på for at skjule sit hår. Ligeledes fritager Saussan sine børn for kristendomsundervisning, fordi faget ifølge hende strider med deres islamiske tro. Men bør hendes børn ikke lære om den kultur og religion, der findes i Danmark?

– Man må passe på. De lærer, at Jesus er Guds søn, men det tror vi ikke på. Børn ved ikke hvad der er rigtigt og forkert, fortæller hun og understreger, at det for hende er vigtigt, at hendes børn bliver ved med at være muslimer.

– Men vi respekterer deres tro, og så skal de også respekteres vores.

Bekymret for lejrskole
Saussan sender sine børn med på lejrskole, men hun tøver. Hun er bange for, at drenge og piger sover i samme rum og det kan hun ikke acceptere, fordi piger og drenge ifølge hende altid må være adskilt.

– Fordi sådan foreskriver vores religion, svarer hun kort og kontant.

Men efter at have snakket med nogle lærere, der forsikrede hende om, at drenge og piger ville sove hver for sig, accepterede Saussan at sende sine børn af sted.

Men hun er stadig påpasselig, hvad angår hendes børns omgang med danske elever.

– Fordi der er forskel på deres og vores traditioner. Vores familie skal helst ikke sove ude, vi spiser ikke svinekød, vi drikker ikke alkohol og vi har ikke kæresteri. Her i Danmark er det omvendt, slutter hun af.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer