150 mennesker demonstrerede i dag den 16. marts 2011 foran Syriens indenrigsministerium, hvor de krævede løsladelsen af politiske fanger.

Af Naila Bozo

Demonstrationen er en fortsættelse af gårsdagens oprør, ”vredens dag”, hvor hundredvis af syrere samledes i byerne Damaskus og Aleppo for at vise deres utilfredshed med Baath-partiets regime. Her blev flere demonstranter anholdt.

Baath-partiet har været den dominerende magt i Syrien i mere end 50 år. I år 2000 overtog Bashar al-Assad præsidentposten efter sin far og til trods for, at al-Assad har indført reformer inden for blandt andet økonomien og derved søgt at dæmpe anløb til oprør i befolkningen, er det syriske folk ikke tilfreds. Regeringen er nemlig korrupt, siger de vrede demonstranter.

Al-Assads parti slår hårdt ned på systemkritikere, og medierne og internettet er kontrolleret af staten. Dog har Bashar al-Assad også indført reformer på dette område, idet Facebook og andre populære sider for nyligt tilgængelige.

Den langsomme implementering af ændringer i den syriske politik er én af grundene til, at tilslutningen til demonstrationerne ikke har været større. Mange er nemlig af den holdning, at demokrati i sidste ende vil indføres i Syrien, om end noget langsomt.

Et kurdisk gruppe i Syrien, som kalder sig Xwendevanên Partîya Azadî (de studerendes frihedsparti), sender opdateringer på Facebook fra begivenhederne i Syrien. De skriver blandt andet navne på de anholdte demonstranter og sender links til filmklip fra demonstrationerne.

Det er naturligvis i kurdernes interesse, at Syrien bliver demokratisk, idet kurderne dermed vil tildeles basale menneskerettigheder.


Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer