Selvom der for nyligt er blevet anholdt 40 journalister og advokater under en razzia i Tyrkiet, holder Tyrkiets vicepremierminister Bekir Bozdag stadig fast ved sin påstand om, at ingen journalister i Tyrkiet sidder fængslet på grund af deres arbejde.

Af Medya Özvan

Vicepremierministeren Bekir Bozdag påstår, at der ikke sidder nogen journalister i fængsel i Tyrkiet pga. deres arbejde som journalister, skriver Todays Zaman og Anadolu Agency.

Til pressen i Rotterdam, Holland, siger han at Tyrkiet er en stat med love, og at den udvikling vil fortsætte.

”Hvis der kommer en situation, der kræver en anholdelse af en advokat, som har begået en forbrydelse, kan han bliver tilbageholdt og afhørt. Hvis situationen er at advokaten arresteres, kan domstolene give en arrestordre til ham. I dette tilfælde, er det ikke rigtigt at sige, at alle advokater er i fængsel for at have gjort deres arbejde,” siger Bozdag.

For omkring 3 måneder siden anholdte Tyrkiet 40 journalister og intellektuelle under en razzia, i jagten på påstående medlemmer af KCK, Unionen af Kurdistan Fællesskaber. Heriblandt DIHA Istanbul nyhedsredaktør Fatma Kocak, ETHA chefredaktør Arzu Demir, DIHA Diyarbekir nyhedsredaktør Ramazan Tekgöz.

Internationale organisationer har kritiseret Tyrkiets anholdelser af journalister. En af dem, er Journalister uden Grænser, der skrev, at de var ”dyb bekymret over anholdelser af omkring 40 journalister i razziaer”.

Læs mere: http://www.todayszaman.com/news-270540-bozdag-no-journalists-in-jail-for-doing-their-job.html

Kommentér via Facebook

kommentarer