DFUNK har stået på i 3 år. Allerede er kurdiske Berfin Gurini på 18 blevet formand for DFUNK i København.
Af Medya Özvan
Nok kender de færreste DFUNK, men det vil formanden for hovedstadens ungnetværk, Berfin Gurini, lave om på. DFUNK er en under Dansk Flygtninge Hjælp, som et ungnetværk. Funky ser organisation ud til være med deres gennembragende engagement i at gøre en forskel og forbedrevilkår for flygtninge i Danmark. “Vi vil gerne nå ud til de store aviser, ved bl.a. at iværksætte workshops og værksteder, hvor vi skriver læserbreve, og alle er velkomne” siger Berfin. DFUNK har sammen med moderorganisationen fokus på flygtninge og integration. Her vil de unge nå ud til en målgruppe, der kan sætte problematikken om indvandrere til dialog, og debat.
Berfin går på sit afsluttende år i 3.g på Rysensteen Gymnasium. Som ung har hun været engageret i politik, og siden har det udviklet sig. “Det startede i 1. g. Jeg ville gerne lave frivilligt arbejde. Det skyldtes også mine forældres baggrund som kurdiske politisk flygtninge. Jeg var helt forarvet, over de urimelige forhold mine forældre havde været udsat for. Det lyder som et klassisk eksempel, men sådan var det, ” siger Berfin. Berfin indskyder at det ikke var hende, der tog initiativet til DFUNK, men at hun har været aktiv og en af de ansvarlige for DFUNK. “Vi var et stort netværk af unge, der tilbød frivilligt arbejde i ghetto områderne, som Mjølnerparken”
De fik deres første bestyrelse i efteråret, hvor Berfin blev valgt som formand for den første opkørende afdeling i København.
Berfin håber på at DFUNK får mere indflydelse i debatter og arrangementer, “vi vil gerne ændre diskurs, være dynamiske, og skabe fokus for de tilsidesatte ulogerede, der har været gennem en del, og som bliver placeret langt ude.”
“Logoet for DFUNK er en labyrint, der illustrerer hvor besværlig og indviklet det er, for en flygtning i Danmark,” fortæller Berfin.