Den tyrkiske udenrigsminister Ahmet Davutoglu har i dag ringet til sin danske kollega Villy Søvndal med krav om, at de danske myndigheder skal lukke den terrordømte tv-station ROJ TV.

Den tyrkiske regering presser Danmark til at lukke den terrordømte tv-station Roj-TV. Allerede nu har sagen udviklet sig til en krise mellem Danmark og Tyrkiet.

Den tyrkiske udenrigsminister Ahmet Davutoglu har i dag ringet til sin danske kollega Villy Søvndal med krav om, at de danske myndigheder skal lukke ROJ TV.

Dommeren fandt i går Roj-TV skyldig i at fungere som talerør for PKK og at være finansieret af sidstnævnte, men fandt samtidig ikke, at der i straffeloven var hjemmel for at fratage Roj-TV dens sendetilladelse.

“Retten fandt det bevist, at PKK var en terrororganisation, og at de tiltalte selskaber i perioden fra den 7. februar 2008 til 10. september 2010 gennem udsendelser vist på tv-stationen havde fremmet organisationens virksomhed. Retten lagde herved navnlig vægt på, at tv-kanalen i en lang række udsendelser ensidigt og ukritisk havde viderebragt PKK’s budskaber, herunder opfordringer til oprør og til at tilslutte sig organisationen. Straffen blev for hvert af de tiltalte selskaber blev fastsat til 40 dagbøder á 65.000 kr. Retten lagde ved vurderingen af de tiltalte selskabers handlinger vægt på, at tv-kanalen måtte anses for finansieret af og undergivet indflydelse fra PKK.”

Ahmet Davutoglu skal overfor Søvndal ifølge B.dk have sagt:

”Indtil nu har de danske myndigheder sagt, at sagen var overdraget til politiet og til domstolene, men nu har domstolene færdigbehandlet sagen.”

Villy Søvndal har ikke ønsket at kommentere sagen overfor den danske presse.

Kurdere foran Københavns Byret jublede i går, da Roj-TV trods terrordom fik lov at sende videre.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer