Et tyrkisk bombardement ramte onsdag eftermiddag en turistdestination i Zaxo i irakisk Kurdistan og kostede mindst ni civile livet og sårede flere.

Alle ofrene havde rødder i det centrale og sydlige Irak og var en del af en gruppe på 200 turister fra Bagdad.

Området har tit været ramt af konflikten mellem Tyrkiet og det militante Kurdistans Arbejderparti (PKK), der siden 1984 har kæmpet for kurdisk selvstyre i Tyrkiet.

Den lokale, Kurdistans regionale regering (KRG) fordømmer det tyrkiske angreb i Zaxo og vil have centralregeringen i Bagdad og det internationale samfund til at gribe ind. Samtidig beskriver KRG konflikten mellem Tyrkiet og PKK som en ”trussel og permanent fare for borgernes liv.”

Kurdistan-regionens premierminister, Masrour Barzani, siger, at regionen “gentagne gange er blevet trukket ind i volden mellem Tyrkiet og PKK” og at “det må stoppe.”

Iraks nationale sikkerhedsråd holdt onsdag aften et hastemøde, hvor det krævede, at tyrkiske styrker trækker sig ud af landet.

Samtidig fastslog Rådet, at irakisk jord ikke skal bruges til at angribe andre lande. Rådet fordømte tilstedeværelsen af ​​væbnede grupper i landet, en henvisning til PKK.

Det prokurdiske parti i Tyrkiet, Folkets Demokratiske Parti (HDP) kalder episoden i Zaxo for ”den anden Roboskî-massakre.”

I 2011 dræbte tyrkisk luftvåben 34 civile landsbybeboere i Roboskî i tyrkisk Kurdistan.

”Regeringen er politisk og juridisk ansvarlig for denne massakre, der vil gå over i historien som den anden Roboskî-massakre,” lyder det fra HDP.

Det tyrkiske udenrigsministerium afviser på dets hjemmeside og Twitter, at det står bag angrebet.

”Tyrkiet er imod alle former for angreb rettet mod civile,” står der. ”Tyrkiet bekæmper terror i overensstemmelse med international lov” og forsøger at ”beskytte civile.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer