Under urolighederne i Syrien har flere syrere benyttet sig af flugtveje og ophold på grænsen til Tyrkiet. Tyrkiet forventer op til 50.000 flygtninge.

Af Medya Özvan

Foto: Arkivfoto af Medya Özvan

Syrere der flygter fra deres land, vil opholde sig i Tyrkiet, hvor de netop er i gang med at opbygge telte og containere til at huse syriske flygtninge.

På grænsen mellem Syrien og Tyrkiet bliver syriske autoriteter ved med at nedskyde civile. Mange syrere har midlertidigt søgt tilflugt på den tyrkisk-syriske grænse. Sidste måned modtog Tyrkiet 3400 syrere og der har i den seneste uge kommet 740 flygtninge til Tyrkiet.

I Tyrkiets sydlige egne, bliver der opbygget områder med telte og containere til syrerne, i byerne Hatay, Kilis, Gaziantep and Şanlıurfa. I Hatay er der 13500 syrere som bor i telte, men der forventes at komme flere tilflyttere.

For at skaffe flere boliger til flygtninge, blev der dannet en kommission af Gazianteps guvernørs kontor. ”Vi planlægger at stille 2000 telte i Islahiye distriktet til 10000 mennesker. Tyrkiske røde kors vil udlevere teltene”, siger guværnøren Erdal Ata.

I Saniurfa’s Ceylanpina distrikt  blve der blive stillet boliger op til 20000 mennesker af Tyrkiets landbrugs generaldirektorat, (TIGEM). I Kilis bygger de et center, der kam rumme 10000.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer