Skilte i de østlige kommuner i Tyrkiet er flere steder skiftet ud. Hvor de før var på tyrkisk, er de nu på tyrkisk – og kurdisk.

Det er et led i debatten om brug af to sprog på offentlige steder i Tyrkiet, som det kurdiske Fred og Demokratipartiet, BDP har startet.

I sidste uge vedtog Demokratiske Samfunds Kongres, DTK, der beskriver sig selv som en lokal organisation af kurdere i det østlige Tyrkiet, det første udkast til et ”Demokratisk selvstyrende Kurdistan” med selvstyre for Tyrkiets kurdere.

Erdogan: Det officielle sprog er tyrkisk
Tyrkiets premierminister Recep Tayyib Erdogan fastslår at den tyrkiske republiks officielle sprog er og forbliver tyrkisk.

– Enhver skal have lov til at tale sit modersmål, men det officielle sprog er tyrkisk, siger Erdogan, der samtidig mener, at krav om et tosproget system er et politisk trick fra den kurdiske organisation PKK’s side op til det tyrkiske valg i 2011.

Senest har forsøget med det tosproglige system indtaget provinsen Hekarî, hvor der er blevet lavet kurdisksprogede skilte til indkøb.

BDP’s parlamentsmedlem fra Hekarî, Hamîd Geylanî siger til de kurdiske medier:

– Ingen er imod, at tyrkisk er Tyrkiets officielle sprog. Men vi må også have lov til bruge kurdisk i undervisning og alle dele af livet.

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer