Af Medya Özvan

Robert Lowe, leder af London School of Economics Center for Mellemøsten, mener sammen med Aluf Benn, der er forfatter og leder af den isrealske avis Haaretz, at Mellemøsten snart vil ændre sig på verdenskortet.

Robert Lowe har udtalt sig om demonstrationerne med kurderne i Syrien til CNN “det havde været en tæt uge at slutte sig til demonstrationerne på.  Ved Tyrkiets, Iraks og Syriens grænser, findes der en befolkning på over 10 % kurdere.”

I Levent Instituttet  i London mener Obeyda Nahas, at syriske kurderes vilkår før Assad dynastiet var bedre. “ De havde deres eget sprog og skrift. “

Aluf Benn, forfatter og leder af den isrealske avis mener, at der vil opstå en ny uafhængig stat ud fra oprørerne i Mellemøsten.

I afslutningen af 1. Verdenskrig etablerede de magthavende lande en Sykes-Picot aftale, der dannede grænser for Syrien. Et uafhængigt Sydsudan, Kurdistan, det vestlige Sahara og det sydlige Yemen vil snart opstå, skriver Aluf “den amerikanske tilbagetrækning fra Irak og en diskussion og samtale om Sykes-Picot aftalen 100 år efter, vil danne grundlag for et nyt uafhængigt Kurdistan, trods Tyrkiets modstand mod et selvstændigt Kurdistan.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer